Regenboog – Bedels

VERGELIJKING: SANDSTONE vs PLASTIC

Ik was nieuwsgierig naar wat precies het verschil zou zijn tussen Sandstone en het nieuwe High Definition Full Color (plastic) van Shapeways. Dus heb ik een klein proefmodel besteld in deze twee materialen. Ze zijn er beide goed uitgekomen maar voor een regenboog-bedeltje als dit is plastic toch wel het mooist; smooth en helder. Voor een ander type project zou ik nog steeds voor Sandstone kunnen kiezen. Niet alleen omdat het voordeliger is, maar steen heeft soms ook een bepaalde kwaliteit boven plastic, zelfs als het oppervlak wat korreliger is en doffer van kleur. Nog steeds een kwestie van smaak dus.

Om precies te zijn koos ik voor ‘Glossy Full Color Sandstone’ en ‘Matte High Definition Full Color’. Het leek me dat beide materialen met deze afwerking het beste zouden uitkomen met zo min mogelijk ‘trappetjes-effect’.

Plastic links, Sandstone rechts.

Close Menu