Header voor de Robokat portfolio met logo en tekst: ‘Robokat - Modelleren en printen in 3D voor creatieve projecten’
Een 3D-geprinte gepersonaliseerde tuinkabouter (jongen) in een tuin op een tegel, tussen het gras.
Drie plastic figuurtjes in de vorm van minions, op de achterkant van een potlood geschoven. Promotiemateriaal.
‘Banksy-Rat’, een speelstuk van het spel Streetopoly.
Digitale afbeelding van een 3D-presentatie-model, in de vorm van een speelgoedautootje.
Digitale afbeelding van een 3D-model voor een chocolade paashaas, close up.
Digitale afbeelding van een educatief 3D-model van een honing-bij. Zijaanzicht.

WELKOM BIJ ROBOKAT

3D-ontwerp voor 3D-printing

Robokat 3D-tekent speciaal om te printen. Wil je een prototype laten maken voor een nieuw product? Heb je een prop nodig voor een fotoshoot / een praatstuk voor een vergadering / een educatief model / een chocolade mal? Of wil je een gepersonaliseerde tuinkabouter laten maken? Voor ieder creatief project waar 3D-printen aan te pas komt, kun je Robokat bellen.

 

Samenwerking

We werken samen met kunstenaars, ambachtslieden, mede-designers maar ook bij marketing en communicatie-campagnes komt ons werk goed van pas.

 

Kleinschalige productie

3D printen is het tegenovergestelde van massaproductie. Voor een grote oplage is het geen kostenefficiënte productie-methode maar voor kleinschalige productie ben je juist wel voordelig uit, zowel in kosten als tijd. Vandaar dat 3D-printing vaak wordt ingezet voor prototyping, voor gepersonaliseerde modellen en andere unieke (kunst)objecten.

 

Hoe werkt robokat

Heb je een idee of werk je aan een project waarbij je een 3D-model nodig hebt om te kunnen 3D-printen? Mail zoveel mogelijk informatie en/of bel voor overleg. Samen bespreken we de werkwijze waarbij Robokat kan adviseren welk materiaal en print-techniek het meest geschikt is voor jouw doel.

 

Kosten

Vervolgens bekijken we hoeveel uur er nodig zal zijn om het model te maken. In principe werken we met een ‘fixed’ prijs zodat je van te voren weet wat de kosten zijn. Zowel overleg als prijsopgave zijn geheel vrijblijvend.

 

3D-printen

Het onderdeel 3D-printen wordt uitbesteed aan een partnerbedrijf. Robokat kan de printkosten van te voren inschatten en wanneer het 3D-model eenmaal klaar is kunnen de printkosten exact worden bepaald.

 

Alternatieve technieken

En een bestand laten modelleren zonder het te 3D-printen is natuurlijk ook mogelijk. Bijvoorbeeld voor renders, illustraties of virtueel gebruik. Ook kan het voorkomen dat alternatieve technieken zoals lasersnijden/graveren of cnc-frezen voor jouw doel geschikter zijn dan 3D-printen. In zo’n geval geven we dat aan en ook hier kunnen we een bestand voor aanleveren.

 

Tussenstand

Tijdens het modelleren zal een tussenstand van het project worden gedeeld. Zo kan er altijd worden bijgestuurd, mocht dat nodig zijn.

 

Nabestellingen

Robokat bewaart 3D-modellen minstens 1 jaar en op verzoek langer. Een 3D-print kan dus altijd worden nabesteld en eventueel met een aanpassing.

 

Mail of bel

Heb je een 3D-ontwerp nodig voor 3D-printing? We horen graag van je!

Close Menu