ABOUT ROBOKAT

Vanaf het moment dat ik voor het eerst over 3D-printen las, wilde ik er iets mee doen. Ik had het gevoel dat deze techniek veel bedrijven en ambachtslieden van pas zou kunnen komen, bovendien wilde ik altijd al meer doen met mijn tekentalent. Dus kocht ik een 3D-printer, leerde werken met 3D-programma’s en schreef me in bij de Kamer van Koophandel.

En sindsdien heten de printer en Katelijne samen ‘Robokat’. De printer is tenslotte een robot en de samenwerking tussen de nauwkeurige machine en creatieve mens en is iets moois.

Samen hebben we de meest uiteenlopende creatieve projecten gerealiseerd zoals je kunt zien op de verschillende portfolio pages.

Wat ik de robot (een eenvoudige desktop-printer) nog niet heb verteld is dat het 3D-printen tegenwoordig wordt uitbesteed aan partnerbedrijven zodat gebruik kan worden gemaakt van hoogwaardige industriële printers en idem printmaterialen.

3D-printen blijft fascineren; hoe iets ontstaat op het beeldscherm en vervolgens met een druk op de knop werkelijkheid wordt. Voor een mooie kwaliteit print moet je soms een paar weekjes wachten, maar evengoed is het relatief een erg kort productieproces. Wanneer het uitgeprinte model wordt bezorgd, ben ik soms oprecht verrast (en de robot ook natuurlijk).

Wil je een project starten waarbij je 3D-hulp kunt gebruiken? We kijken met veel plezier wat we voor je kunnen betekenen.

We horen graag van je, vriendelijke groet,

De Robot & Katelijne

Foto van de 3D-printer en Katelijne aan het werk. In de voorgrond een 3D-print van een uitvergroot molecuul-model.
Close Menu